Moi!

Elikkäs eilen lähdin tallustamaan tallille kymmentä yli kolme. Tunti alkaisi neljältä. Toivoin meneväni Gritillä tai liselotella. Tallille päästyäni menin kysymään toimistosta, kellä menisin. Heidi sanoi minun meneväni Doriksella. Olin aivan ihmeissäni, enkä tiennyt mitä olisi pitänyt ajatella. En ollut kovin mielissäni, sillä eräs meidän toinen ryhmäläisistämme sai Gritin. No, ei siinä muuta kun poni kuntoon.

veimme ponit maneesiin ja meillä olisi siis esteitä. Näin esteet ja olin ihan etta voiei..Doris nimittäin ei ole esteillä varmimmasta päästä... Nousimme selkään ja lähdimme kävelemään pitkin ohjin. Poni tuntui siltä, että romahtaisi alle milloin hyvänsä. Koska olen siis mennyt nyt kaksi kuukautta lähes pelkästään kerryllä, ja sillä on aivan erilainen rakenne. Kerry on pieni ja tukevarakenteinen. Doris on myös suht koht pieni, mutta paljon sirompi.

Doris tuntui todella oudolta ja tuli hieman etukeno, koska kyseinen poni pitää aina päätään sillä tavalla tyhmästi. Sitten jatkoimme pysähdyksillä ja menimme parit puomit käynnissä. Doris vaikutti todella epävarmalta, ja sitä piti hieman kannustaa.

Seuraavaksi jatkoimme ravissa puomeilla ja teimme käyntiinsiirtymisiä. Doris oli hieman laiska, mutta kuunteli pidätteet hyvin. Sitten teimmekin serpentiini uraa niin, etta ensin tuli kaksi kavallettia joiden yli ravattiin, sitten tuli todella tiukka käännös, ja sen jälkeen punavalkoiset ravipuomit ja tiukka käännös ja vihreävalkoiset ravipuomit. Toivottavasti tajusitte jotenkin. Doris meni hieman laiskasti ja epävarmasti. Sitten tunti olikin jo puolessa välissä, ja annoimme pitkät ohjat. Sen jälkeen opettaja jakoi meidät kahteen ryhmään. Ekassa ryhmässä oli Silver, Bruno ja Spot. Tokassa oli sitten Minä Doriksella, Grit, Hugo ja Liselotte.

Tehtävänä oli tulla laukassa kaksi n. 40cm korkeeta kavallettii, joiden väliin tulee yksi askel. Doris ekalla kerralla heti lähti täysii laukkaamaan enkä enää saanut sitä hidastettuu, vaikka kuinka yritinkin. Doris hyppäs tosi isosti, ja sen hyppyihin oli tosi vaikee mukautuu. Tultiin toi pariin kertaan, ja Doris pääsi joka kerta ryöstämään vaikka yritin pidätellä. Sen jälkeen tulimme serpentiinikuiviolla minkä aijemmin selitin, mutta siinä oli esteitä. Kavalletit olivat siis edelleen n.40cm korkuisia, mutta toisessa niistä oli puomi päällä. Punavalkoinen este oli n. 35cm ristikko ja vihreävalkoinen n.45cm pysty. tulimme sen kerran ja Doris pääsi jälleen ryöstämään. Ensin tuli kielto vihreälle, mutta kyllä siitäkin lopulta päästiin yli.

Sitten tulimme uudestaan niin, että pysty oli n. 55cm. Tällä kertaa Dors ei ryöstänyt muttä meni silti hieman liian lujaa. Sitten menimmekin uralle kävelemään loppukäynnit ja taputtelin ponia. Sitten tulimme kaartoon ja hyppäsin alas ponin selästä. Vein Doriksen talliin ja lähdin kotiin.

Poni oli ihan kiva. ja eihän se sen hyppytyylilleen mitään voinut, mutta poni ei vain ole minulle niin sopiva ja toivon, että saan Gritin ensikerralle. Poni hypyt ovat hieman omituisia ja se hyppää kovin kaukaa. Hyppäsin ponilla joku vuosi sitten ja oli ihan super. Poni on muuttunut todella paljon.

Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti ja toivon että saisin kommenttia. koska tähän postaukseen meni paljon aikaa ja vaivaa.

-PINJA